BWBA


Belastingen

Nieuws Diensten Contact

 

BELASTINGEN

Als zzp-er / ondernemer heeft u te maken met diverse soorten belastingen.

U kunt er voor kiezen de aangiften te laten verzorgen door iemand met ervaring met en kennis van deze materie.

De btw aangifte kan ik voor u verzorgen op basis van een uurtarief of voor een vast bedrag per aangifte. Dit is afhankelijk van uw specifieke situatie (onder ander afhankelijk van de wijze van aanleveren van de benodigde gegevens).

Voor de aangifte IB (inkomstenbelasting) geldt hetzelfde. Dit is onder andere afhankelijk van de aard van uw werkzaamheden als ondernemer en of u door de belastingdienst bent aangemerkt als ondernemer.

Tevens kan door mij voor particulieren de jaarlijkse aangifte IB worden verzorgd. Voor de aangifte inkomstenbelasting is een aantal gegevens nodig, zie checklist.

Als u voor 2016 een voorlopige aanslag / teruggaaf heeft ontvangen of er treden komend jaar wijzigingen op in uw financiële situatie (bijvoorbeeld meer of minder werken, wijziging in hypotheekrentepercentage), controleer dan deze voorlopige aanslag goed. Deze wordt namelijk niet automatisch aan de gewijzigde omstandigheden aangepast. Denk ook aan uw kinderopvang-, zorg-, en /of huurtoeslag. Wilt u hulp hierbij, kijk dan snel onder "belastingen".

Net als het voorgaande jaar diende de aangifte inkomstenbelasting uiterlijk 1 mei te zijn ingeleverd. Veel van de hiervoor benodigde gegevens zijn reeds ingevuld. Echter, met name extra aftrekposten, zoals ziektekosten, giften en premies voor inkomensvoorzieningen dient u doorgaans zelf in te vullen. Hou er ook rekening mee dat de verantwoordelijkheid voor uw aangifte niet bij de belastingdienst ligt maar bij u! U dient de vooraf ingevulde gegevens dus wel te controleren.

MEER VAN ONZE DIENSTEN

Webdesign
Als ondernemer is het belangrijk dat u zich op internet presenteert, door middel van een goede website. Hiervoor ontbreekt alleen misschien de tijd en de vaardigheid voor. Het laten maken van een website is misschien voor u de beste oplossing.

Lees meer

Administratie
Natuurlijk kunt u (een groot deel) van de administratie zelf voeren maar daarvoor ontbreekt vaak de tijd en soms de kennis. Door het vrijwel ontbreken van overheadkosten kan ik uw administratie voor u voeren tegen een zeer scherp tarief.

Lees meer

Als er vragen zijn kunt u die zeker stellen!

Stel uw vraag

 

| Telefoon: 06-13016671 | Mail: info@bwba.nl | KVK: 58613218 |